למה לי פוליטיקה עכשיו? אמנות, מלחמה ומגדר בישראל – על יצירתה של רות שלוס

30 במאי 2013, 18:00
אוניברסיטת תל-אביב
למה לי פוליטיקה עכשיו? אמנות, מלחמה ומגדר בישראל –  על יצירתה של רות שלוס

הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ  שמחה להזמינכם להשתתף בפעילותיה הרחבות והמגוונות  מתחום התיאטרון, קולנוע וטלוויזיה, תולדות האמנות,  אדריכלות, ומוזיקה עם מיטב המרצים והחוקרים  ומיטב פעילויות ומפגשים.

רות שלוס, ילידת 1922, נודעה כאמנית שאינה חוששת ללכת כנגד הזרם, עומדת באומץ כנגד מוסכמות חברתיות ולאומיות ומאתגרת באמצעות יצירותיה נושאים רגישים מבחינה פוליטית בהם המיליטריזם הישראלי; הסכסוך הישראלי-פלסטיני והשטחים הכבושים;  והקונפליקטים האתניים בחברה היהודית.

לאור התמקדותה בדימויי נשים ובגילויים של אלימות פטריארכלית, יוצגו בחלק הראשון של ההרצאה מבחר מעבודותיה של שלוס המבטאות עמדה זו. החלק השני של ההרצאה יביא תשתית תיאורטית של הוגות נבחרות בשיח הפמיניסטי הדנות במשמעויות של מלחמה ושלום מפרספקטיבה מגדרית, ואלו ישמשו כלים להבנת-עומק של התוצרים האמנותיים שנדונו.

לבסוף, בחלק האחרון של ההרצאה יוצגו בקצרה מספר אמניות עכשוויות שעובדות בישראל, אשר הושפעו מן המורשת הפציפיסטית שהניחה שלוס עשורים לפניהן.

מרצה: ד"ר טל דקל, החוג לתולדות האמנות, הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ